Project Crowdfunding EasyFiets

Copywriting & Persbericht

Crowdfunding EasyFiets

Voor een crowdfundingsactie hielp ik EasyFiets met de copywriting, een persbericht en marketingadvies. De startup behaalde ruim voor tijd het doel: € 50.000,-. Hiermee kwam voor eigenaren Kasper en Robbert een langgekoesterde droom uit: de opening van hun EasyFiets Recyclefabriek in Leiden. 

Opdrachtgever

EasyFiets

Werkzaamheden

Concept, copywriting, marketingadvies

Eindproduct

- Landingspagina

- Persbericht

Tekstschrijver voor crowdfunding
Testimonial EasyFiets Copywriting Persbericht

Kasper Richmond

Eigenaar EasyFiets

Ik twijfelde of we geld moesten uitgeven aan teksten. Maar ik merkte dat het loont om er een professional bij te betrekken. Wij wilden een verhaal vertellen. De teksten lopen lekker, het verhaal komt beter over en ziet er professioneel uit.

Gabor begrijpt wat voor boodschap je wilt uitdragen en denkt kritisch met je mee. Hij neemt niet alles klakkeloos over en laat je nadenken over je eigen ideeën. Het resultaat? Een succesvolle campagne waarbij we € 50.000 hebben opgehaald!

Copywriting voor de landingspagina

€ 50.000 haal je niet 1-2-3 op. Een succesvolle crowdfunding staat of valt met het verhaal. Eigenaar Kasper en ik werkten daarom eerst uit hoe we dat wilden vertellen. Van dit verhaal schreef ik een wervende tekst die past bij het merk EasyFiets. Een video over de campagne maakte de landingspagina af.

Persbericht over de crowdfunding

Als aanvulling op het marketingplan adviseerde ik EasyFiets een persbericht te sturen naar de lokale media. Ook hiervoor schreef ik de tekst. Een goede kick-off van de campagne want Leidsch Dagblad, Leiden Marketing en Unity FM besloten te publiceren. 

Ook je landingspagina laten schrijven door een copywriter?

Andere projecten

Coming soon...